Energetska efikasnost

ENERGETSKA EFIKASNOST

MC Sistem

Polukružnim oblikom se postiže povoljniji odnos zapremine i površine poda, odnosno površina spoljašnjih zidova za istu veličinu objekta je za 21% manja čime su toplotni gubitci umanjeni za isti procenat.

Prozori znatno manjih dimenzija na kosim površinama (krovni) obezbeđuju isti osvetljaj kao što bi bio sa znatno većim prozorima na vertikalnim zidovima. Smanjenjem staklenih površina, koje imaju veliki stepen toplotne provodljivosti, dodatno su smanjeni toplotni gubici. Iz navedenog vidimo da lučni objekti imaju gotovo duplo manje toplotne gubitke u poređenju sa pravougaonim objektima iste zapremine, kvadrature i izolacione moći.

Izolacija se ugrađuje u fazi prefabrikacije elemenata i sastoji se od kombinacije lakog polistiren betona specifične težine svega 160kg/m3 i koeficijenta toplotne provodljivosti λ=0.044W/m2K i stiropora koji je zarobljen polistirol betonom, toplotne provodljivosti λ=0.038 W/m2K.

Elementi kao ni ceo objekat nemaju termičke mostove.

Debljina izolacije u objektima je po želji investitora, od 15 do 30cm, odnosno objekti su energetskog razreda B ili A.

IMPLEMENTACIJA TERMOTEHNIČKIH INSTALACIJA

Konstrukcija objekta omogućava veoma jednostotavno i bez dodatnih troškova i izrade podkonstrukcije instalaciju svih vrsta solarnih panela direktno na objekat.

(vakuumski cevni solarni kolektori za grejanje sanitarne vode, foto električni paneli).

Arhitektonskim rešenjem, usled fleksibilnosti unutrašnjeg prostora (mogućnost pregrađivanja unutrašnjeg prostora bez ograničavajućih faktora) uvek je moguće pozicionirati klima komore uz minimalne troškove i dužine ventilacionih kanala.

Korisnik može odabrati vrstu energenata za grejanje i odabrati njemu najpovoljniji sistem grejanja. Naša preporuka je ugradnja toplotnih pumpi voda – voda . Iz dosadašnje prakse, sa jednom toplotnom pumpom instalisane električne snage 6.2KW greje se i hladi objekat od 954.9m2 BRGP.

IMPLEMENTACIJA ELEKTRO OPREME

Projektujemo i ugrađujemo svu elekroopremu i sisteme automatizacije. U skladu sa potrebama investitora optimizovaćemo upravljanje svih uređaja kako termotehnike tako i ostale opreme i osvetljenja. Svi elementi i razvodi instalacija uključujući i stabilne sisteme dojave i gašenja požara se lako postavljaju po AB elementima čime se obezbeđuju manji troškovi ugradnje i dužine instalacija.

Pišite nam

Odogovorićemo Vam u najkraćem roku

LOKACIJA

Živojina Lukića Vajara 58e, Bežanijska kosa, 11070 Novi Beograd

EMAIL

milinkovicco@gmail.com

MC Sistem